Arabiske filmdager 14. – 17. april

For sjette gang arrangeres Arabiske filmdager i Oslo. I den forbindelse vises film fra Palestina. En av disse er feelgood-filmen Idol, om 23-åringen fra Gaza som har blitt et symbol på håp i Palestina.
idol arabiske filmdager

Om filmen:

«Regissør Hany Abu-Assad har laget en sjarmbombe av en film om Mohammed Assaf, den 23 år gamle Gaza-gutten som vant arabisk Idol og hjertene til en hel arabisk verden, og som med det ble symbolet på håp for det palestinske folk. I første del av filmen følger vi Mohammed som barn, der han sammen med søsteren Nour og deres to venner Ashraf og Omar forsøker å starte et band. Vennegjengen leter høyt og lavt og tar alle midler i bruk for å skaffe seg instrumenter, tempoet er høyt og dynamikken mellom dem rørende. I filmens andre del er Mohammed blitt voksen og livnærer seg ved å kjøre drosje, men han drømmer fortsatt om å bli sanger. Og når audition for neste Idol er i Kairo er drømmen plutselig innen rekkevidde. Idol er en ekte feelgood-film med flotte skuespillerprestasjoner og vakker musikk.»
Denne filmen vises på Victoria kino (Ruseløkkveien 14) to ganger i løpet av festivalhelgen:

Fredag 15.april kl.18.15, billetter kan kjøpes her.
Søndag 17.april kl. 21.00, billetter kan kjøpes her.

Se hele programmet for festivalen her!

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273