Rekorddeltakelse i Palestine Marathon!

Et maraton godt utenfor normalen kan man trygt si. Med dadler som energipåfyll og en rute som passerte to flyktningeleire og den massive muren som skiller israelere fra palestinere var Palestine Marathon 1. april et løp de norske deltakerne ikke glemmer med det første.

1.april ble Palestine Marathon arrangert i Betlehem på okkuperte palestinske områder. Dette er fjerde året det ble gjennomført og så mange som 4371 løpere deltok fra 64 ulike land.

Les stor reportasje i Washington Post: Palestine Marathon sparks a growing push for movement over politics

Unik opplevelse

Flere nordmenn deltok i Palestine Marathon. De beskriver løpet som et solidaritetsløp der så mange som 3303 deltakere løp 10km. Nordmennene som løp halvmaraton og maraton beskriver allikevel resten av løypa som spennende og full av liv. Det var veldig god stemning i løypa og deltakerne i mellom.

Noen av løperne som deltok fra Norge . Fra høyre: Jorunn Aanensen Kalvik, Wanda Longnes, Lars Hox og Anna Lund Bjørnsen.

 

Det var stort mangfold blant deltakerne i løpet. Ungene fra de lokale flyktningeleirene løp med, sammen med eldre damer som ikke har mye erfaring med løping fra før. Løping er ikke spesielt utbredt i Palestina, ihvertfall ikke før de startet å arrangere maraton. Internasjonale løpere deltok for en fin maratonopplevelse og i solidaritet med det palestinske kravet om «Right to Movement». Over 45% av deltakerne var kvinner.

 

 

 

 

Medalje Palestine maraton

Medaljene som ble delt ut var skjært ut av oliventre. Foto: Ashton Songer Ferguson/For The Washington Post.

 

Johanne Schmidt-Nielsen, politiker fra den danske Enhedslisten deltok også i maratonet.

Skjermbilde 2016-04-04 kl. 13.26.55

 

Interessert i å delta til neste år? Send mail til anna.lund.bjornsen@gmail.com. (Dato ikke lansert foreløpig).

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273