Solhjell vil ha næringslivsanbefaling

SVs utenrikspolitiske talsmann, Bård Vegar Solhjell tok idag orde for at regjeringen burde oppfordre norsk næringsliv om å ikke importere varer produsert på okkupert jord. – Det vil sende et sterkt signal mot okkupasjonen og støtte FN-resolusjonene mot den, sier han til NRK Radio.

Solhjell tar dermed til orde for å følge EUs merking av bosettervarer og mener dette kan brukes som et verktøy for å videre kunne gi butikkene muligheten til å ikke handle inn disse varene. Han tror dette i første omgang vil være et effektiv virkemiddel og tar ikke til orde for boikott i innslaget.

UD kommenterer at de ikke har planer om noen form for boikott av bosettervarer, og vi venter fortsatt på om Norge vil innføre merkeordningen, som er en presisering av gjeldende lovverk om merking av opprinnelsested av landbruks- og kosmetikkprodukter.

Vi har tidligere skrevet om saken: Merking av bosettervarer – et steg i riktig retning

 

 

 

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273