Reykjavik dropper Israelboikott – et demokratisk problem

Kritikk av folkerettsbrudd og boikottvedtak presset tilbake

Reykjavik går nå tilbake på sitt eget vedtak de gjorde i forrige uke om å boikotte Israelske produkter. Vedtaket kommer til å bli trukket tilbake den 22.september etter et enormt press fra USA, Israel og Islands egen regjering. Byrådet sier allikevel at de fortsatt kommer til å boikotte produkter fra de ulovlige bosettingene så lenge den israelske okkupasjonen vedvarer. Noen spekulerer også i at PA kan være involvert i retretten.

Når byrådet når går mot seg sitt eget vedtak undergraver dette rådets beslutninger og politikerne som sitter i det, og ikke minst den overveldende støtten palestinernes sak får på Island, sier Sveinn Runar Hauksson i Association Iceland-PalestineDette er ikke første gangen kritikere av Israels brudd på menneskerettigheter og internasjonal lov blir utsatt for en enorm kampanje. I august fikk Human Rights Humans Wrongs kjenne på det samme presset da festivalen valgte å takke nei til en israelsk film. På deres Facebooksider har de fått kommentarer som «Anders Breivik Film Festival», «nazi scum» og andre uakseptable sammenligninger med antisemittisme.
Skjermdump fra kommentar på Human Rights Human Wrong sin Facebookside.

Skjermdump fra kommentar på Human Rights Human Wrong sin Facebookside.

– Det er tragisk hvordan kritikk av folkerettsbrudd og Islands vedtak om sanksjoner blir møtt med såpass drøye reaksjoner og press som gjør at islendingene velger å gå tilbake på vedtaket, sier Anna Lund Bjørnsen i Fellesutvalget for Palestina. Det er ikke første gang dette skjer og vi mener det er et demokratisk problem.

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273