Den palestinske fangedagen 17.april med søkelys på palestinske barn i israelske fengsler

Den 17. april markerer flere lokallag i Palestinakomiteen den palestinske fangedagen med spesiell fokus på palestinske barn i israelske fengsler. Kampanjen «Palestinske barn i israelske fengsel» startet i 2014 der flere lokallag og mange organisasjoner har sluttet seg til. Palestinakomiteen Vest-Agder iverksatte også en underskriftskampanje som samlet over 3 000 underskrifter. Ettersom kampanjen fortsetter, er den palestinske fangedagen 17. april er en god anledning til å rette søkelyset på Israels overgrep på palestinske barn. Les  mer om kampanjen her med debatter og innlegg, og viktige lenker om bakgrunnen for kampanjen.

Palestinske barn i fengsel
Israels brutale overgrep mot palestinske barn er et ledd i å bryte ned motstand mot okkupasjonen. 7 000 palestinske barn har blitt fengslet i løpet av de siste 10 årene. I følge den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen for palestinske fanger, Addameer, som fokuserer på Israels bruk av administrativ forvaring, er det per 1. februar 6 000 palestinere som sitter i israelske fengsel. Av disse er 163 barn (13 barn under 16 år) – se statistikk på http://www.addameer.org/  og også fakta og analyser til organisasjonen Military Court Watch.

Logo

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273