«Sjarmtrollet» som legitimerte menneskerettighetsbrudd

Naim Araidi

Israels ambassadør Naim Araidi var druseren som ble utpekt til Israels nye joker i håp om å styrke landets omdømme  i Norge. Denne uka ble det klart at han er kalt hjem til Israel etter påstander om upassende oppførsel.

Fellesutvalget for Palestina er bekymret for en utvikling der enkeltes personlighet og tilhørighet trumfer politisk innhold og argumenter, og påpeker hvordan denne saken viser hvor viktig kampen om omdømme er for Israel. – Kritikken av israels okkupasjon og det stadig sterkere internasjonale presset mot okkupanten har tvunget fram kreative løsninger, sier Anna Lund Bjørnsen, leder i Fellesutvalget for Palestina.

NRK intervjuer midøstenekspert ved Universitetet i Oslo Cecilie Hellestveit etter Araidis avgang. Hun uttaler at Araidi har vært med på å bryte ned fordommer, og at han har vært veldig viktig for Israel i Norge fordi han har representert noe annet.

Fellesutvalget for Palestina mener denne holdningen er uriktig og viser at flere hat gått rett på limpinnen.
– Naim Araidi ble sendt til Norge for å fortsette å representere Israels politikk. Uttalelsene hans viser at politikken ikke har representert noe annet, tvert imot.

Hun påpeker hvordan internasjonal lov er klar på at okkupasjonen av Palestina er ulovlig, bosetningsutbyggingen er ulovlig og at blokaden av Gaza er ulovlig. Dette er politikk ambassadøren står helhjertet inne for og kom til Norge for å legitimere.
– I en slik situasjon er det i beste fall irrelevant at Hellestveit mener Araidi var et sjarmtroll, i verste fall er man med på å fjerne fokus fra og legitimere åpenbare brudd på grunnleggende menneskerettigheter, avslutter Lund Bjørnsen.

 

 

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273