Issawi avslutter sultestreiken

Dette melder både Al Jazeera og Maan News idag. 

Sultestreiken avsluttes iløpet av de nærmeste dagene. Samer Issawi har per dags dato sultestreiket i over 265 dager, og har blitt holdt i live ved hjelp av vitaminer intravenøst. Han har de siste dagene også godtatt å ta til seg drikke.

Et blikk fra en demonstrasjon i forbindelse med fangekampanjen på Vestbredden.

Et blikk fra en demonstrasjon i forbindelse med fangekampanjen på Vestbredden.


Frisettes mot dom på 8 måneder

Issawi har tidligere fått tilbud om å forlate landet i eksil, men dette har han nektet. Israelerne har nå gått med på at Issawi skal sone 8 måneder i israelsk fengsel mot at han blir sluppet fri i Jerusalem, hans hjemby. Dette er en utvikling i saken som betyr mye for kampanjen for de palestinske fangene. Han har i stor grad blitt et symbol på motstand blant palestinerne.
Issawis bakgrunn

Issawi ble første gang arrestert i 2002 etter å hå åpnet ild mot en israelsk buss. Han ble allikevel løslatt i 2011, sammen med mer enn 1000 andre fanger etter fangeutvekslingen der Galid Shalit ble frigjort eller å ha blitt holdt i fangenskap av Hamas

I 2012 ble Issawi på nytt arrestert, da han brøt med betingelsene for løslatesen og forlot Jerusalem for å reise til Vestbredden. Ifølge Israel dro han for å ta opp terrorvirksomhet. 32-åringen skulle opprinnelig sitte i fengsel fram til år 2029.

 

 

 

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273