3 krav til regjeringen

Resolusjon vedtatt på FuPs årsmøte 16.feb 2013.

Høstens valg vil bety mye for Norge når det gjelder Palestina og Israel. De ulike regjeringsalternativene og partiene har ulik politikk på området, og det er derfor i FuPs interesse å sette Palestinaspørsmålet høyt på dagsorden fram mot valget.

FuP krever at den norske regjering før og etter valget i 2013 setter et tydelig fokus på den Israelske okkupasjonen av Palestina.

FuP krever at tre konkrete tiltak iverksettes:

  • Internasjonale sanksjoner mot Israel hvis koloniseringen av Vestbredden gjennom israelske bosetninger på okkupert område ikke avvikles.
  • Stoppe all våpenhandel med Israel – også komponenter og våpen solgt via andre land.  Innføre sluttbrukererklæring på salg av våpen.
  • Trekke ut alle SPUs investeringer i selskaper som bidrar til opprettholdelse av okkupasjonen av palestinsk land. Norge må fraråde enhver næringsaktivitet på palestinsk land som bidrar til opprettholdelse av okkupasjonen.

FuP kommer fram mot valget til å jobbe for at disse punktene blir satt på dagsorden, og oppfordre folk til å stemme på de partiene som vil jobbe for disse prioriteringene.

 

 

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273