«Mellom murene» vises på NRK

Barn helt ned i 8 års alderen blir fengslet av Israelske soldater. Ungdom tør ikke sove hjemme i frykt for å bli arrestasjon.

WTBR_poster

Det siste året har det vært kraftig økning av fengsling av barn og ungdom i Palestina. Den nye norske filmen  ‘Mellom murene’ viser disse arrestasjonene og hvordan de prøver å komme tilbake til hverdagen etter livet i fengsel.

Regissør Tone Andersen har selv bodd 5 år på Vestbredden som fotograf, nå debuterer hun som regissør med denne filmen som hadde premiere på verdens største dokumentarfilm festival i Amsterdam. Filmen er allerede invitert  til mange festivaler og er solgt til tv i England, Belgia, Hellas, Israel, Marokko og Norge.

Tre av hovedkarakterene i filmen fikk visum til å delta under Verdenspremieren i Amsterdam og Hamze fortalte athan ikke turte sove hjemme de siste nettene før avreise i frykt for å bli fengslet. Nylig ble Mohammed Jamil, 16 år, fengslet for 3 gang. Han venter på at saken sin skal komme opp.
Se trailere til filmen her (filmens åpningsscene) og her (trailer).

Filmen vises på NRK 20. mars.

www.whentheboysreturn.com


 

About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273