– Frykter en mørkeblå regjering

Jeff Halper snakket den 21.januar for en fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo.
– Den nye israelske regjeringen kommer til å fremstille Thatcher som liberal, sa Halper.
Det var i hans foredrag “Where are we headed in Palestine/Israel?” at valget også ble diskutert. Han er på reise i Norge og kom nylig fra Tromsø der han har pratet for fulle saler. – Fordi dette er en global konflikt er interessen stor. Den påvirker hele verdenssamfunnet. Det er en symbolsk konflikt mellom vesten og arabiske verden og konflikten når langt utover landegrensene i Midtøsten, forteller Halper. Foredraget vekket stor begeistring også i Oslo, og trakk mer enn 100 tilhørende.Jeff leder organisasjonen Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD), som blant annet jobber med å bygge opp igjen palestinske hjem som Israel har revet på okkupert område.Han har ikke mye tro på en bedring for palestinerne.
– Jeg frykter en mørkeblå regjering, om vi skal tro meningsmålingene. Men alternativet er nok ikke så mye bedre. Labour Party bygget for eksempel flere bosettninger enn Likud da de hadde makta i forrige periode ved tusenårsskifte, sier Halper. – Ingen av de progressive partiene tør å snakke om løsninger på konflikten mellom israelerne og palestinerne. Labour Party bruker mye tid på å snakke om innenrikspolitikk og de arabiske partiene kjemper vel så mye for sine egne rettigheter som palestinernes rettigheter på Vestbredden og Gaza.

Følg utviklingen i valget på hjemmesiden til Haaretz.


About Anna Lund Bjørnsen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273