Debatt 30. august: Palestina – fra to regjeringer til en stat?

 

Åpent debattmøte 30. august 2011

Litteraturhuset, Oslo, møtesal Amalie Skram

Kl 19.00 – 21.30

 

Palestina – fra to regjeringer til en stat?

Debatt om anerkjennelse av palestinsk stat

 

LO i Oslo, Palestinakomiteens Faglige Utvalg og Palestinakomiteen i Norge inviterer til debatt om anerkjennelse av en palestinsk stat. Den 20. september skal FNs generalforsamling ta stilling til dette spørsmålet.

 

Vi spør: Hvilken stat vil dette bli og hva vil skje med den israelske okkupasjonen? Hvilke betingelser stiller Palestina og hva bygger disse på? Hva vil Norge stemme når spørsmålet om anerkjennelse kommer opp i FNs generalforsamling? Hvilke krav stiller palestinerne og hva vil verdenssamfunnet tilby?

 

Innledere:

·         Peter M. Johansen, journalist i Klassekampen: Han har nylig har vært på Vestbredden og møtt representanter fra ulike fraksjoner og posisjoner. Han deler kritiske blikk og positive møter fra Palestina.

·         Bård Vegar Solhjell, Stortingsrepresentant og nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen: Hvordan er stemningen blant våre folkevalgte i forhold til avstemningen i FN? Hvordan mener de vi kan få slutt på den israelske okkupasjonen?

·         Terje Kalheim, rådgiver, LOs internasjonale avdeling, LO: Om fagbevegelsens rolle. LOs samarbeid med palestinsk fagbevegelse – fagbevegelsens kamp mot okkupasjonen og Israels politikk

·         Yasser Najjar, Palestinas ambassadør i Norge: Hvorfor er en anerkjennelse av palestinsk stat viktig nå. Vil anerkjennelsen hjelpe på veien fra to palestinske regjeringer til et selvstendig, fritt Palestina?

 

Åpning ved: Svein Mortensen, leder av Internasjonalt Utvalg, LO i Oslo
Møteledere: Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen i Norge og Svein Mortensen, leder av Internasjonalt Utvalg, LO i Oslo

 

Gratis.

 

VELKOMMEN!

 

Arrangør:

LO i Oslo

Palestinakomiteens Faglige Utvalg

Palestinakomiteen i Norge


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273