Palestinske sikkerhetsstyrker tar alle nødvendige forholdsregler før FN-avstemningen i september

Det palestinske selvstyret (PA) ønsker å være best mulig forberedt på protester og en mulig tredje intifada etter avstemningen i FN neste måned. I tillegg til å oppfordre til fredlige demonstrasjoner, er PAs sikkerhetsapparat forberedt på det verste i dagene etter 20. september.

Foto: Atphalix

Foto: Atphalix

Sikkerhetsstyrkene på Vestbredden har informert Den israelske hæren (IDF) om at de vil arbeide for å forhindre voldelige protester i palestinske områder etter møtet i Generalforsamlingen. Israelske Haaretz skriver at det er ventet store demonstrasjoner allerede samme dag som møtet avholdes i New York 20. september.

Fredlige demonstrasjoner. I følge avisen er det PA selv som arrangerer demonstrasjonene i tiden etter møtet i Generalforsamlingen. De oppfordrer til ikke-voldelige markeringer i sentrum av byene og vil gjøre det de kan for å holde folkemengdene unna store grenseposter og israelske bosettinger, slik at de ikke kommer i konfrontasjon med israelere.

Generalsekretær i PLOs eksekutivkomité Yasser Abed Rabbo sier til Al Jazeera International at han håper millioner av palestinere går ut i gatene for å demonstrere fredlig. Likevel uttrykker israelske offiserer bekymring for at demonstrajonene kan utvikle seg til å bli voldelige og komme ut av kontroll.

Palestine 194. I tiden etter møtet vil styresmaktene på Vestbredden innlede en kampanjen «Palestine 194», ettersom de håper Palestina blir FNs medlem nummer 194. «Appellen til FN er en kamp for alle palestinere, og for å lykkes trenger den millioner av mennesker som trekker ut i gatene», sier Abed Rabbo.

 

 

Andre nyheter:
Al Jazeera: Arab League discusses Palestinian statehood
Jerusalem Post: Iron Dome battery moved south after Gaza-rocket attacks

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273