To palestinere drept og fem israelske soldater skadet ved Qalandiya

Natt til mandag ble to palestinere drept og én skadet da israelske soldater gjennomførte et raid i en flyktningleir ved Qalandiya. Israelske Haaretz forteller at soldatene, som skulle gjennomføre en arrestasjon, ble møtt med steinkasting fra innbyggerne.

Kart: UN OCHAoPt

Kart: UN OCHAoPt

Vitner forteller at soldatene ukritisk åpnet ild mot folkemengden og skjøt to palestinske menn på 22 og 23 år, henholdsvis en jus-sudent ved det lokale universitetet og en som arbeidet i den palestinske etteretningstjenesten. Den første ble skutt i hodet og døde momentant, den andre døde på vei til sykehuset som ligger i Ramallah. En tredje palestiner skal ha blitt skadet, men rapporteres å være i god behold.

Palestinske Maan News skriver at to unge menn ble arestert i raidet, og at fem israelske soldater skal være lettere skadet fra steinkastingen.

En talsperson for den israelske hæren (IDF) sier i følge arabiske Al Jazeera at målet for raidet var å finne og arrestere mistenkte.

Palestinerne innleder Ramadan. IDF forteller også at de har hevet beredskapen på kontrollposten mellom Jerusalem og Ramallah i påvente av kraftige sammenstøt med sørgende og pårørende i løpet av de neste dagene. Hendelsen skjedde samtidig med markeringen av første dag i den hellige måneden Ramadan.

Fordømmer angrepet. Nabil Abu Rudeineh, som er talsmann for den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, fordømmer det han kaller en «israelsk forbrytelse». Han holder de israelske myndighetene ansvarlige for drapene, og legger til: «Denne forbrytelsen, ved siden av bosetternes kontinuerlige angrep, er forsøk på eskalere atmosfæren før (FNs generalforsamling i) september».

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273