Støtte til Abu Mazen i Ramallah: Palestinere brenner Al Jazeera-plakater

Samtidig som protestene mot regimene i mange arabiske land er i ferd med å gå ut av kontroll – slik vi har sett i Tunisia den siste tiden, og senest i går; Vredens dag i Egypt, der det meldes om både drepte demonstranter og politifolk – skriver den internasjonale avisen Asharq Al Awsat i dag at det har blitt avholdt demonstrasjoner i Ramallah mot Al Jazeeras publisering av de såkalte «Palestine Papers», som har avdekket betydelige svakheter hos palestinske ledere i forbindelse med fredsforhandlingene med Israel de siste ti årene.

Abu Mazens støttespillere brenner Al Jazeera-plakater og bilder av emiren i Qatar. Foto: aawsat.com

Abu Mazens støttespillere brenner Al Jazeera-plakater og bilder av emiren i Qatar. Foto: aawsat.com

President Mahmoud Abbas’ støttespillere viste sin sympati med presidenten og samlet seg utenfor regjeringens hovedkvarter i Ramallah, der de holdt opp bilder av presidenten. Senere fortsatte de videre til TV-kanalen Al Jazeeras hovedkontor i byen. Demonstrantene satte fyr på plakater av emiren i Qatar (som har gitt grønt lys til en «politisk kampanje mot lederskapet på Vestbredden» *) og store plakater av logoen til Al Jazeera. Senere skal demonstrantene ha prøvd å storme bygget.

Palestinske politikere fortviler, og mener saken kun tjener Israel og gjør vondt verre for det palestinske håpet om uavhengighet og fred.

I følge Asharq Al Awsat er Al Jazeeras problem på Vestbredden at både de som er i mot- og de som støtter kanalens opptreden de siste dagene, enes om at publiseringen av de hemmelige dokumentene er politisk motivert.

Uavhengige journalister i regionen stiller nå spørsmål ved hvor lenge styresmaktene vil tillate at Al Jazeera opererer på Vestbredden.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273