Palestinsk håp om ny FN resolusjon som fordømmer israelske bosettinger

I følge den israelske avisen Haaretz, kommer Det palestinske selvstyret (PA) til å legge frem forslag om en ny FN-resolusjon som fordømmer såkalte «jewish-only»-bosettinger på Vestbredden. Sjefsforhandler Saeb Erekat fortalte mandag at PA er ventet å be FNs sikkerhetsråd om å erklære israelske bosettinger ulovlige, og sette en stopper for den vedvarende utbyggingen.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Erekat sier at forespørselen vil bli lagt fram på onsdag, når Sikkerhetsrådet har sitt månedlige møte for saker vedrørende Midtøsten. Grunnet palestinernes observatør-status i FN, vil forslaget bli fremmet av et fullverdig medlem, sier han og legger til at han på forhånd regner med støtte fra 14 av rådets 15 medlemmer.

Forutsigbart USA

Obama-administrasjonen skal ha oppfordret palestineren til ikke å legge frem et slikt forslag. Palestinerne ber likevel Washington om å frastå fra å benytte seg av sin vetorett. Erekat sier han er usikker på hva USA kommer til å foreta seg.

Det amerikanske fredsinitiativet høsten 2010 kollapset etter at Israel valgte å ikke forlenge byggestansen i israelske bosettinger på Vestbredden. Forhandlingene mellom den israelske statsministeren Benyamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas har siden den gang stått på stedet hvil.

Les artikkelen her

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273