WikiLeaks: Israel prøvde å koordinere Gaza-krigen med Abbas og Egypt

I dokumenter publisert av nettstedet WikiLeaks søndag kommer det frem at både palestinernes president Mahmoud Abbas og Egypts president Hosni Mubarak avslo Israels tilbud om å overta kontrollen på Gaza-stripen etter at Hamas var blitt beseiret. Dette melder israelske Haaretz tirsdag morgen.

Israels forsvarsminsiter Ehud Barak skal, i et møte med repressentanter fra den amerikanske kongressen i juni 2009, ha hevdet at hverken Abbas eller Mubarak ønsket å overta kontrollen over Gaza etter at krigen var ferdig. «Ikke overaskende, mottok Israel negative svar fra begge parter», skriver forsvarministeren i de klassifisserte diplomatiske dokumentene som WikiLeaks nå har offentliggjort.

Det har tidligere blitt gjort liknende forsøk på å linke Egypt og Det palestinske selvstyret til Israels krig mot Hamas. Rapporten er imidlertid det første dokumentet som indikerer dette.

Les artikkelen her

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273