PA: Deadline for gjennopptakelse av fredsforhandlingene

Foto: Al Jazeera

Foto: Al Jazeera

Det palestinske selvstyret (PA) har gitt Washington en tidsfrist for nye forsøk på å gjennopplive fredsforhandlingene. Palestinerne bekrefter samtidig at de ikke vil endre kravet sitt om forlenget byggestans i de israelske bosettingene på Vestbredden, skriver det arabiske nettstedet Al Jazeera.

Dette kommer frem i en uttalelse fra palestinernes representant for forhandlingene Saeb Erekat etter et møte med USAs spesialutsending  for Midtøsten George Mitchell.

Erekat forteller til avisen at avgjørelsen kom etter et møte i Den arabiske liga 9. oktober, der det ble satt en tidsfrist på én måned for amerikanerne til å få satt igang forhandlingene på nytt. Han sier imidlertid at han er villig til å gi Washington ytterliger to til tre uker hvis de måtte trenge det. Med andre ord vil en endelig avgjørelse komme i slutten av november. «Det hele hviler til syvende og sist på Benyamin Natanyahu, som må velge mellom bosettingene eller fred. Han kan ikke få begge deler», legger han til.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273