Netanyahu: Hamas har anti-aircraft raketter klare til bruk

I en tale foran sine partifeller i Likud hevdet Israels statsminister Benyamin Netanyahu at Hamas nå har raketter som er i stand til å treffe mål i luftrommet over Gaza. Rakettene skal angivelig være smuglet gjennom de undergjordiske tunnelene mellom Gaza og Egypt, og statslederen mener følgelig at sikkerheten må skjerpes dersom en fredsavtale mellom Israel og palestinerne skal kunne gjennomføres. Dette melder arabiske Al  Jazeera tirsdag.

Foto: Al Jazeera

Foto: Al Jazeera

Videre advarte Netanyahu om at rakettene også er i stand til å nå enkelte mål i flytrafikken til og fra Israels internasjonale flyplass. Han mener Israel må iverksette håndfaste tiltak for å stoppe trusselen fra Gaza. «Vi trenger langsiktige løsninger som hever sikkerheten i Israel», fastslår han.

Avviser uttalelsene

Netanyahus evaluering er den første av sitt slag på et så høyt politisk plan. Likevel betviler mange denne evalueringen og trusselbildet ble fort dysset ned – av den israelske etteretningssjefen, de to flyselskapene som bryker luftrommet over Gaza og av Hamas selv. Sistnevnte mener uttalselsene bare er et forsøk på å retferdiggjøre av fremtidige angrep på Gaza, og legger dessuten til at palestinere skal ha rett til å forsvare seg mot enhver potensiell fiende, som del av sin nasjonale plikt.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273