Bosettere utvider i Øst-Jeruaslem med over 200 boenheter

Israelsk radio meldte fredag om at departementet for husbygging har lagt ut et nytt byggepsrosjekt i Øst-Jerusalem på anbud. Prosjektet skal omfatte omlag 240 nye boenheter i de israelske bosettingene Ramat Eshkol og Pisgat Ze’ev. Palestinske myndigheter kritiserer planene, og mener Israel bruker enhver anledning til å hindre gjenopptagelse av fredssamtalene.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Departementet forteller at den israelske statsministeren Benyamin Netanyahu godkjente prosjektet etter at fredsforhandlingene brøt sammen tidligere denne måneden –  fordi han gav etter for stort politisk press, og fordi han ønsker å understreke at Jerusalem-spørsmålet ikke er del av fredsforhandlingene.

Kilde: Al Jazeera

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273