Væpnede palestinske grupper med nye trusler mot Fatah

Foto: Flickr

Foto: Flickr

En rekke væpnede palestinske grupper, inkludert Salah Ad-Din, Al-Ansar, Al-Aqsa Martyrene og Mujahedin-brigaden deltok onsdag på en pressekonferanse i Gaza ledet av  Hamas’ millitære fløy Al-Qassam brigaden. I et videoklipp som arabiske Al-Jazeera har publisert truer en talsmann for Al-Qassam med represalier dersom Fatah fortsetter å slå ned på kritikk mot styresettet på Vestbredden på den måten de har gjort den siste tiden. Videre sier talsmannen at de ikke lenger vil sitte stille og se på hva som foregår, og at de vil svare med samme mynt dersom flere aktivister og Hamas-ledere blir arrestert.

 

Tomme trusler

Major Adnan Ad-Damiri, som uttaler seg på vegne av de palestinske sikkerhetsstyrkene sier til avisen at språket som blir brukt hverken er nytt for ham eller palestinere forøvrig. Han har hørt liknende trusler tidligere, og legger til: «Hvordan skal vi forsones når de bruker ord som forrædersk og blasfemisk om oss?» 

Fatah avviser politiske motiver

Sentralt i Fatah fordømmer de uttalelsene og avviser samtidig at det ligger politiske motiver bak arrestasjonene. «I en tid der Fatah og Hamas er i samtaler, er det bare én som tjener på denne ordkrigen, nemlig Israel», sier en ikke navngitt representant for partiet.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273