Abbas tar trolig stilling til forhandlingene etter 4. oktober

Arabiske Al Jazeera melder mandag om opphevingen av byggestansen på Vestbredden. Palestinernes president, Mahmoud Abbas sier tross truslene den siste tiden om å trekke seg fra fredsforhandlingene at han ikke vil ta noen forhastede avgjørelser i forbindelse med fredsforhandlingene som har pågått den siste tiden. Han vil vente til den arabiske liga samles i begynnelsen av oktober.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Uttalelsene kom etter et besøk i Paris, der den palestinske presidenten møtte den franske presidenten Nicolas Sarkozy. Abbas krever imidlertid en fortsat forlengelse av byggestansen som ble opphevet søndag, i første omgang med tre til fire måneder – slik Washington også ytret ønske om tidligere denne måneden.

Aftenposten  skriver tirsdag morgen at 2000 israelske bosettere ved solnedgang  feiret opphevet av byggestansen i bosettingen Revava sør for Nablus på Vestbredden og at byggingen er i gang flere steder.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273