Hamas og Fatah mot forsoning

Det arabisk nettstedet Al-Jazeera skriver at topper i Hamas og Fatah nylig har møttes i den syriske hovedstaden Damaskus – en by Fatah selv ikke er til stede i, men der elleve andre palestinske motstandsgrupper har sine hovedkvarter.

Hamas' leder Khaled Mashal. Foto: Flickr

Hamas' leder Khaled Mashal. Foto: Flickr

Møtet kommer etter at lederen for Hamas’ politiske byrå Khaled Mashal traff Egypts etteretningssjef Omar Suleiman i Mekka tidligere denne måneden. Kilder forteller at de to palestinske partiene er enige om å jobbe fremover mot å løse de forskjellige uenighetene dem imellom, og det skal senere arrangeres et møte i Kairo der de skal skrive under et dokument for fred.

I møtet i Damaskus, ledet av Fatahs Azzam Al Ahmad og der Mashal selv deltok, ble atmosfæren beskrevet som både vennlig og broderlig.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273