Israelsk politi stormet Tempelhøyden

Israelsk opprørspoliti stormet onsdag kveld Tempelhøyden i gamlebyen, Jerusalem og arresterte seks palestinere som kastet stein på jøder ved Klagemuren. Ti israelere skal angivelig ha blitt skadet. Dette melder Haaretz og Al Jazeera.

Steinkastingen er etter alt å dømme et resultat av gårsdagens hendelse, da en palestiner i trettiårene ble skutt og drept av en israelsk soldat. Det har vært opprørstilstander i Jerusalem det siste døgnet – men israelske aviser melder at politiet nå har forlatt Tempelhøyden og sier at situasjonen er under kontroll fordi opprørerne har trukket seg tilbake.

Tempelhøyden er et landemerke, og hellig sted for både jøder og muslimer. Muslimenes tredje helligste sted, Al-Aqsamoskeen og den karakteristiske Klippemoskeen ligger her, og det er forbudt for jøder å bevege seg på plassen i følge rabbinsk lovgivning.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273