Palestiner drept i Øst-Jerusalem

Regionale medier, inkludert arabiske Al-Jazeera, melder at en palestiner i trettiårene onsdag ble drept av en israelsk sikkerhetsvakt i den palestinske bydelen Silwan. Sammenstøtet, der en gruppe palestinere kastet stein på en bil med sikkerhetssvakter fra en israelsk bosetting i nærheten, fant sted rundt kl.4 på morgenen.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

I følge israelske Haaretz skal vakten ha fortalt israelsk politi at et dusin palestinere blokkerte veien med søppelkasser og kastet stein på bilen da de stoppet. Vakten tok da fram våpnet sitt og skjøt mot mengden, der han drepte én. Al Jazeera skriver imidlertid at tre palestinere også ble skadet under skytingen. Én av dem er kritisk skadet.

I ettermælet av hendelsen har flere palestinere gjort opprør i området der drapet skjedde, og ytterligere fem palestinere  og én israelsk politimann har har blitt såret.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273