«Jeg har aldri lovet å forlenge byggestansen i bosettinger på Vestbredden»

De direkte forhandlinger mellom Palestinernes president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benyamin Netanyahu skal finne sted i Washington førstkommende torsdag. Sistnevnte skal imidlertid ha fortalt sine partifeller i Likud, som for øyeblikket leder opposisjonen i Knesset, at han ikke har lovet noen ting i forbindelse med palestinernes krav om en forlengelse av byggestansen i israelske bosettinger på Vestbredden – hverken til president Obama eller noen andre politikere i Washington. Den nåværende avtalen om byggestans går ut 26. september. Dette melder BBC Arabic i dag.

Samtidig forteller israelske medier at Israels forsvarsminister Ehud Barak er i Jordans hovedstad Amman for å forberede de direkte samtalene mellom Israel og Den palestinske selvstyremyndigheten, der han skal møte Abbas og Kong Abdullah av Jordan.

 

 

 

 

 

 

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273