Netanyahu ønsker å møte Abbas hver andre uke i forbindelse med forhandlingene

Israels statsminister Benjamin Netanyahu foreslår overfor USA å møte palestinernes president Mahmoud Abbas hver andre uke i forbindelse med møtet mellom de to statslederne, melder det arabiske nettstedet AlJazeera.

Videre melder israelske medier fredag at Netanyahu er innstilt på å komme frem til en løsning i løpet av disse møtene.

På den andre siden skriver israelske Haaretz søndag at Mahmoud Abbas vil klandre Israel, og bare Israel dersom forhandlingene misslykkes på grunn av uenigheter rundt israelske bosettinger.

«Samtalene må føre til seriøse tiltak som gjør frigjøring fra okkupasjonen mulig, samt som fører til uavhengighet» sa Abbas i en tale sendt på arabisk TV.

Forhandlingene mellom de to partene starter i begynnelsen av september, et initiativ som mange mener er et resultat av sterkt press fra USA – og Midtøsten-kvartetten forøvrig, som i tillegg til USA består av FN, EU og Russland.

About Olav Ørum

Olav Ørum har studert språk og lingvistikk ved Universitetet i Oslo, med hovedvekt på arabisk og hebraisk. Han har hatt studieopphold i Damaskus, Kairo og Jerusalem, og jobbet for Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram i Israel og Palestina. Fra og med høsten 2012 skriver Olav masteroppgave i semittisk språkvitenskap med arabisk og hebraisk ved UiO.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/palestin/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273